Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

2 Pages12>
Options
Go to last post Go to first unread
Offline Andrey Ivashov  
#1 Posted : 02 May 2021 16:46:08(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,565
Man
Russian Federation

Was thanked: 1852 time(s) in 629 post(s)

New Beta SMath Studio 0.99.7792 is available!

Tiny, powerful, free mathematical program with WYSIWYG editor and complete units of measurements support.

It provides numerous computing features and rich user interface translated into about 40 different languages. Application also contains integrated mathematical reference book.

SMath Studio boxCalculation of Gravitation Acceleration exampleExample of animation on the WorksheetExtensions Manager toolOpened math Reference BookSMath Viewer output to Autocad exampleSMath Studio on iOSSMath Studio on iPad

Application can be easily extended based on your needs. Built-in Extensions Manager tool allows to get access to hundreds official and third-party resources of the following types: usage examples, plug-ins, SMath Viewer based applications, snippets, interface translations, interactive books, handbooks and tutorials.

Changes introduced in current build

Improvements

  • Multiple improvements performed in Search functionality (better support in MathRegion; critical issues fixed; better support for search in Descriptions and Area/Separator; automatic scrolling in Document mode);
  • Cursor movement corrected while the mouse pointer is between the pages in Worksheet mode.

Corrections

  • Scrolling to cursor improved in Worksheet mode;
  • Several text encoding related issues in MathRegion fixed;
  • Worksheet/Document autoscrolling enabled during work with selection inside a Region;
  • Minor improvements performed for scrolling;
  • Switching to Header/Footer by doubleclick fixed for the Worksheets contains Separator Region and background set;
  • Text encoding related issue fixed in Plot Region.

Miscellaneous

  • Interface translations updated;
  • Refactoring.

Download

Software icon SMathStudioDesktop.0_99_7792.Setup.msi (Date: 2021.05.02; File size: 2.33 MB) - 757 downloads
Software icon SMathStudioDesktop.0_99_7792.Mono.tar.gz (Date: 2021.05.02; File size: 1.46 MB) - 111 downloads
thanks 3 users thanked Andrey Ivashov for this useful post.
on 02/05/2021(UTC),  on 02/05/2021(UTC),  on 07/05/2021(UTC)
Offline joaobr  
#2 Posted : 02 May 2021 19:18:24(UTC)
joaobr


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/02/2018(UTC)
Posts: 36
Man
Brazil
Location: Belém

Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Hi, Andrey!

I'm facing problems for selecting and moving objects with this update.
Offline ndtma  
#3 Posted : 02 May 2021 19:55:01(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 289
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 90 time(s) in 64 post(s)
Hi Andrey!

Problems with Formatted Label.
Apparently, it occurs when both text and background color is specified with "light ..." as shown.

FormatLabel.png

Edited by user 02 May 2021 20:09:06(UTC)  | Reason: Error when both text and background color as "light ..."

Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
thanks 1 user thanked ndtma for this useful post.
on 02/05/2021(UTC)
Online overlord  
#4 Posted : 02 May 2021 20:10:11(UTC)
overlord


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/07/2013(UTC)
Posts: 377
Turkey

Was thanked: 103 time(s) in 76 post(s)
Originally Posted by: joaobr Go to Quoted Post
Hi, Andrey!

I'm facing problems for selecting and moving objects with this update.

Me too, there is a performance drop with moving or scrolling regions.
Offline Andrey Ivashov  
#5 Posted : 02 May 2021 20:24:08(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,565
Man
Russian Federation

Was thanked: 1852 time(s) in 629 post(s)
Originally Posted by: joaobr Go to Quoted Post
Hi, Andrey!

I'm facing problems for selecting and moving objects with this update.


How can I reproduce it?
Offline Andrey Ivashov  
#6 Posted : 02 May 2021 20:28:52(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,565
Man
Russian Federation

Was thanked: 1852 time(s) in 629 post(s)
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
Hi Andrey!

Problems with Formatted Label.
Apparently, it occurs when both text and background color is specified with "light ..." as shown.

To overcome this issue you need to remove spaces from color name (" "). I will fix this.
Thank you!
thanks 1 user thanked Andrey Ivashov for this useful post.
on 02/05/2021(UTC)
Offline Davide Carpi  
#7 Posted : 02 May 2021 20:44:56(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,390
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
Originally Posted by: Andrey Ivashov Go to Quoted Post
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
Hi Andrey!

Problems with Formatted Label.
Apparently, it occurs when both text and background color is specified with "light ..." as shown.

To overcome this issue you need to remove spaces from color name (" "). I will fix this.
Thank you!


In the meantime I've added a workaround in the plugin.
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Online overlord  
#8 Posted : 02 May 2021 21:01:28(UTC)
overlord


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/07/2013(UTC)
Posts: 377
Turkey

Was thanked: 103 time(s) in 76 post(s)
Originally Posted by: Andrey Ivashov Go to Quoted Post
How can I reproduce it?

Cleaning "~/.config/SMath" directory and reinstalling all plugins solved the performance issue.
Possibly would be resulted same with cleaning the "Roaming/SMath" directory under Windows.

Regards

Edited by user 02 May 2021 21:05:03(UTC)  | Reason: Not specified

thanks 2 users thanked overlord for this useful post.
on 03/05/2021(UTC),  on 03/05/2021(UTC)
Offline Andrey Ivashov  
#9 Posted : 03 May 2021 00:11:30(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,565
Man
Russian Federation

Was thanked: 1852 time(s) in 629 post(s)
Originally Posted by: Davide Carpi Go to Quoted Post
Originally Posted by: Andrey Ivashov Go to Quoted Post
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
Hi Andrey!

Problems with Formatted Label.
Apparently, it occurs when both text and background color is specified with "light ..." as shown.

To overcome this issue you need to remove spaces from color name (" "). I will fix this.
Thank you!


In the meantime I've added a workaround in the plugin.

This workaround will not work.
You need to change line
Code:
SMath.Drawing.Graphics.GetColorByName(color.Replace(" ",""));

with
Code:
SMath.Drawing.Graphics.GetColorByName(TermsConverter.DecodeText(color));


This is because variable color contains value from Term where text is always encoded. While GetColorByName does not except encoded values.
In case you want to see an example: I did the same correction in the Plot Region plug-in in my latest commit in main repo.

Best regards.
Offline ndtma  
#10 Posted : 03 May 2021 06:19:42(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 289
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 90 time(s) in 64 post(s)
Originally Posted by: overlord Go to Quoted Post
Originally Posted by: joaobr [url=/forum/yaf_postsm70583_Beta--SMath-Studio-0-99-7792--02-May-2021.aspx#post70583][/url]Hi, Andrey!

I'm facing problems for selecting and moving objects with this update.


I too had this problem.
Even after a clean re-installation, the problem still exists.
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline Andrey Ivashov  
#11 Posted : 04 May 2021 13:32:14(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,565
Man
Russian Federation

Was thanked: 1852 time(s) in 629 post(s)
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
Originally Posted by: overlord Go to Quoted Post
Originally Posted by: joaobr [url=/forum/yaf_postsm70583_Beta--SMath-Studio-0-99-7792--02-May-2021.aspx#post70583][/url]Hi, Andrey!

I'm facing problems for selecting and moving objects with this update.


I too had this problem.
Even after a clean re-installation, the problem still exists.

Please describe in details what are you experiencing.
Offline joaobr  
#12 Posted : 04 May 2021 16:11:35(UTC)
joaobr


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/02/2018(UTC)
Posts: 36
Man
Brazil
Location: Belém

Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Sorry about the late reply.

When I open a selection box by holding the left click, it gets stucked, so I can't select objects and move them around.

I can select objects by clicking but can't drag them.

I'm testing right now and it happens only in worsheets created in previous versions.



Offline churichuro  
#13 Posted : 04 May 2021 19:46:26(UTC)
churichuro


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 27/03/2019(UTC)
Posts: 30
Mexico
Location: coah

Was thanked: 9 time(s) in 8 post(s)

trouble moving
thanks 1 user thanked churichuro for this useful post.
on 07/05/2021(UTC)
Offline ndtma  
#14 Posted : 05 May 2021 04:47:48(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 289
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 90 time(s) in 64 post(s)
Originally Posted by: Andrey Ivashov Go to Quoted Post

Please describe in details what are you experiencing.


Problem is as shown in post #13.
It occurs for files created in latest SS also.
Sorry for the delay.

Edited by user 05 May 2021 07:10:21(UTC)  | Reason: Not specified

Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline ndtma  
#15 Posted : 05 May 2021 18:30:37(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 289
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 90 time(s) in 64 post(s)
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
It occurs for files created in latest SS also.


Did another clean-reinstallation.
Now the problem is solved only for new files saved in 99.7792.
But not for previous versions.

Thank you.

Edited by user 05 May 2021 18:33:37(UTC)  | Reason: Not specified

Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline Jean Giraud  
#16 Posted : 05 May 2021 19:08:40(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 5,424
Canada

Was thanked: 845 time(s) in 675 post(s)
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
Did another clean-reinstallation.
Now the problem is solved only for new files saved in 99.7792.
But not for previous versions.

Do you mean for documents created in previous versions ?
As far back to previous versions ?
As well I noticed that last version affects "0.98.6179.21440"
Roots (range) options => Can't be set anymore ± 2.5
... Takes integers only or set it back to integer.
That happened from downloading some Forum latest version
even if denied updating like usual !
Take care ... Jean

Offline ndtma  
#17 Posted : 05 May 2021 20:24:38(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 289
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 90 time(s) in 64 post(s)
Originally Posted by: Jean Giraud Go to Quoted Post
Do you mean for documents created in previous versions ?
As far back to previous versions ?


Yes. The last one before 99.7792.
Previous versions also. Can't remember the version number but the dates are given below.

29/05/2014
19/05/2016
27/08/2016
21/06/2018
23/09/2.18
26/06/2019
23/01/2020

Thanks.
Take care.
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline MarB  
#18 Posted : 06 May 2021 11:25:46(UTC)
MarB


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 21/10/2016(UTC)
Posts: 70

Was thanked: 14 time(s) in 13 post(s)
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post

Can't remember the version number ...


If you open the SMath file with a text editor, the second line shows the version:
e. g. <?application progid="SMath Studio Desktop" version="0.99.7778.42164"?>
Offline ndtma  
#19 Posted : 06 May 2021 14:54:51(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 289
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 90 time(s) in 64 post(s)
Originally Posted by: MarB Go to Quoted Post
If you open the SMath file with a text editor, the second line shows the version:
e. g.


Thank you.
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline Davide Carpi  
#20 Posted : 06 May 2021 15:32:04(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,390
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
if you can run the worksheet, just use appVersion(-digits), the negative values are for the worksheet version while the positive are for the executable.
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Users browsing this topic
2 Pages12>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.