Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

6 Pages<1234>»
Options
Go to last post Go to first unread
Offline Pablo001  
#21 Posted : 29 January 2014 19:55:05(UTC)
Pablo001

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 23/01/2014(UTC)
Posts: 5
Spain

Thank you, Davide. Good
Offline dyleks  
#22 Posted : 04 February 2014 14:21:31(UTC)
dyleks

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 04/02/2014(UTC)
Posts: 4
Poland

I have noticed that I can't install it in SMath version: 0.96.5146.
I am geting error: "Plug-in(s) installation failed."

And now every time i turn SMath Studio I have error:
"Error occured while trying to load third-party assembly. Pligin disabled."

Any idea ?
Offline Davide Carpi  
#23 Posted : 04 February 2014 14:29:22(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
This plugin is not yet available for SMath 0.96.5146

BTW any "Region" plugin that has the version scheme X.Y.####.Z, where #### is less than 5146 is not compatible with the latest nightly build.
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline dyleks  
#24 Posted : 04 February 2014 15:06:50(UTC)
dyleks

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 04/02/2014(UTC)
Posts: 4
Poland

Thanks for explanation.
Offline Davide Carpi  
#25 Posted : 15 February 2014 03:35:43(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
UPDATED

- SMath Studio 0.96.5146 or later required;
- heavy performances' optimization;
- added row/column limiters on data size change;
- customizable table outer borders;
- SMath Viewer compatible;
- fixes;
Davide Carpi attached the following image(s):
table.png
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
thanks 4 users thanked Davide Carpi for this useful post.
on 15/02/2014(UTC),  on 15/02/2014(UTC),  on 15/02/2014(UTC),  on 15/02/2014(UTC)
Offline Davide Carpi  
#26 Posted : 15 February 2014 15:17:40(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
Thank you Ioan Good

Actually the "symbolic" representation is not implemented, any not numeric value is converted to a string, but this feature is in my plans.

[EDIT] I've updated again the plugin, there's a little fix for numbers formatting.

Edited by user 15 February 2014 22:27:19(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 15/02/2014(UTC)
Offline Pablo001  
#27 Posted : 15 February 2014 20:11:44(UTC)
Pablo001

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 23/01/2014(UTC)
Posts: 5
Spain

Thank you Davide!!!! Good
Offline Davide Carpi  
#28 Posted : 15 February 2014 23:01:36(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
You're welcome Good

BTW before releasing a "stable" version, I would like to have an opinion from the community whether it is preferable to have the header and footer areas extended to the stubs, or if it is better to leave them as they are Unsure


P.S. the latest update contains a bugfix about a border swap when the dialog is skipped
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline mkraska  
#29 Posted : 16 February 2014 00:37:37(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,685
Germany

Was thanked: 928 time(s) in 586 post(s)
Originally Posted by: w3b5urf3r_reloaded Go to Quoted Post
BTW before releasing a "stable" version, I would like to have an opinion from the community whether it is preferable to have the header and footer areas extended to the stubs, or if it is better to leave them as they are Unsure

I wonder how you want to control cell alignment of the header if it extends over the stubs.

There are two features which might be adjusted a little (may be matter of taste):

- The cell dimensions are affected by settings of invisible parts. E.g. if left stub and data have their vertical padding set to zero (to get compact cells), then they still are adusted to the padding values of the right stub even if that is invisible.
- If the ellipsis is on the left side, then expanding the table to the right using the region markers is not possible (see image)

Did I get it right that the unit summary is for scaling the data by line?

BTW, I like the feature of getting rid of the region border. Would be fine for the image region as well.

Edited by user 16 February 2014 00:39:28(UTC)  | Reason: Not specified

mkraska attached the following image(s):
table.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#30 Posted : 16 February 2014 14:18:07(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I wonder how you want to control cell alignment of the header if it extends over the stubs.

Oh, that's a nice question, because I have absolutely no ideas about this, it's just a stone dropped in the pond Biggrin

Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
There are two features which might be adjusted a little (may be matter of taste):

- The cell dimensions are affected by settings of invisible parts. E.g. if left stub and data have their vertical padding set to zero (to get compact cells), then they still are adusted to the padding values of the right stub even if that is invisible.

Thank you (sizes balancing on invisible zones - fixed); I'm not sure if synchronizing vertical paddings we loose some features (when there are different font settings) so, as for now, I've left this untouched.

Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
- If the ellipsis is on the left side, then expanding the table to the right using the region markers is not possible (see image)

I'll think about this, actually I don't have ideas on how to handle by code the top/left resizing... as for now a way is to use "expand to table limits" feature and then, if needed, "shrink to page size"

Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
Did I get it right that the unit summary is for scaling the data by line?

By columns, by rows or global (single unit/scale factor)


[edit] attachment updated using the latest plugin's XML scheme

Edited by user 07 March 2014 13:55:06(UTC)  | Reason: attachment updated using the latest plugin's XML scheme

File Attachment(s):
units.sm (22kb) downloaded 65 time(s).
Davide Carpi attached the following image(s):
2014-02-16 12_20_19-SMath Studio Desktop - [units.sm_].png
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
thanks 7 users thanked Davide Carpi for this useful post.
on 16/02/2014(UTC),  on 16/02/2014(UTC),  on 16/02/2014(UTC),  on 16/02/2014(UTC),  on 16/02/2014(UTC),  on 17/02/2014(UTC),  on 17/02/2014(UTC)
Offline mkraska  
#31 Posted : 16 February 2014 15:33:09(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,685
Germany

Was thanked: 928 time(s) in 586 post(s)
Originally Posted by: w3b5urf3r_reloaded Go to Quoted Post
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
Did I get it right that the unit summary is for scaling the data by line?
By columns, by rows or global (single unit/scale factor)

Thanks, control by matrix dimension seems clean and easy to remember.

I'd prefer the unit summary entries not being converted to base units but rather being displayed as specified (perhaps with a bit of string processing to remove spurious curly braces and to replace ^2 by ³ and ^3 by ² )

There is, of course, a workaround by hiding the summary and writing the units as strings to the stub or header - with inherent danger of inconsistency.

I would like to add another feature request: formatting with specified number of significant digits.

File Attachment(s):
units.sm (24kb) downloaded 66 time(s).
mkraska attached the following image(s):
units.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
thanks 1 user thanked mkraska for this useful post.
on 16/02/2014(UTC)
Offline Davide Carpi  
#32 Posted : 16 February 2014 20:32:39(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I'd prefer the unit summary entries not being converted to base units

I know... As I've written before, actually there's no way to do this directly...

Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I would like to add another feature request: formatting with specified number of significant digits.

This is possiblle, I'll do it.

Edited by user 17 February 2014 10:58:06(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline Infinity  
#33 Posted : 18 February 2014 12:08:42(UTC)
Infinity


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 19/01/2012(UTC)
Posts: 12
Man

Was thanked: 3 time(s) in 2 post(s)
Hi,

I found two issues within this plugin.
- Comma ',' as argument separator does not work probably when sub matrices are used.
- The degree symbols causes issues when sub matrices are used.
Please see my attached images.

Best Regards,
Infinity
Infinity attached the following image(s):
terr1.PNG
terr2.PNG
thanks 1 user thanked Infinity for this useful post.
on 18/02/2014(UTC)
Offline Davide Carpi  
#34 Posted : 18 February 2014 16:44:56(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
Thank you, I'll fix it Good
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline Davide Carpi  
#35 Posted : 18 February 2014 18:56:19(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
UPDATED

- changed XML read/save scheme (open and save again any existing file that contains tables)
- added significant digits settings;
- nested cells implementation improved;
- context menu resizing fixes & improvements;
- fixed issues when there are many variables with same name and different sizes;
- default position of units by rows now is on the right side;
- code fixes;
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
thanks 5 users thanked Davide Carpi for this useful post.
on 18/02/2014(UTC),  on 18/02/2014(UTC),  on 18/02/2014(UTC),  on 19/02/2014(UTC),  on 19/02/2014(UTC)
Offline Davide Carpi  
#36 Posted : 18 March 2014 02:52:13(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
UPDATED

(SMath Studio 0.97.5189)

- code updated to fit the new APIs features;
- added SMath symbolic data representation.
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline mkraska  
#37 Posted : 20 April 2014 13:13:15(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,685
Germany

Was thanked: 928 time(s) in 586 post(s)
Happy easter to the smathicians!

Unexpected results in Table Region. All but the first submatrices are collapsed to some strange number. Something went wrong...
File Attachment(s):
NK TM1 13.sm (39kb) downloaded 69 time(s).
mkraska attached the following image(s):
table.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
thanks 1 user thanked mkraska for this useful post.
on 21/04/2014(UTC)
Offline Davide Carpi  
#38 Posted : 21 April 2014 20:38:50(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,393
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1195 time(s) in 787 post(s)
Thank you Martin, bug added in the BTS (SS-120)


Best regards,

Davide
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 21/04/2014(UTC)
Offline mkraska  
#39 Posted : 21 May 2014 00:24:08(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,685
Germany

Was thanked: 928 time(s) in 586 post(s)
Here is another small problem with nested matrices. I added this to BTS issue SS-120.
mkraska attached the following image(s):
tabelle.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
thanks 2 users thanked mkraska for this useful post.
on 21/05/2014(UTC),  on 24/05/2014(UTC)
Offline Alex M.  
#40 Posted : 01 December 2015 22:32:31(UTC)
Alex M.


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 03/03/2014(UTC)
Posts: 407
Canada

Was thanked: 119 time(s) in 92 post(s)
Davide,

Do you anticipate any future work on allowing to use Table Region to define a matrix?
This could work extremely well with my excel_IO plugin.

If not, can I play with your code to see what I can do to fit my needs?

What I envision is:

i. Use your table region to create matrix of a following format:
1st row - EXCEL row i.d. (A,B,C...)
1st column - EXCEL column i.d. (1,2,3...)
other rows/columns - input data

ii. Use my excel_IN function to pass cell input values and addresses to excel process

iii. Use my excel_PNG function to display any changes in excel worksheet in real time

iv. Use my excel_OUT function to dynamically output data from excel process

Thanks!
Users browsing this topic
Similar Topics
Table Region PlugIn (Questions)
by MBernacca 29/01/2020 13:42:47(UTC)
"Table Region" Plug-in installation failed (Questions)
by aviateCar 02/07/2019 23:30:54(UTC)
Table Region Font Bug at Font Scale %125 (Bugs & Problems)
by overlord 16/03/2019 23:00:46(UTC)
Show the Orignal Units in Table Region (Questions)
by CBG 21/03/2018 22:01:53(UTC)
Units in Table Region (Questions)
by CBG 07/03/2018 20:21:01(UTC)
Table Region Units (Extensions)
by CBG 16/12/2017 04:41:33(UTC)
Table Region Model (Samples)
by Jean Giraud 07/06/2017 18:19:06(UTC)
6 Pages<1234>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.