Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

4 Pages<1234>
Options
Go to last post Go to first unread
Offline kilele  
#21 Posted : 08 June 2013 21:11:34(UTC)
kilele


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 30/03/2011(UTC)
Posts: 393

Was thanked: 132 time(s) in 113 post(s)
I like the template system of MSword to create cover pages (insert->cover page)
It's something like the 'Gallery' user interface but you see the effect instantly on the document when selecting an option. Then there would be a way to customize that template (axes, scales, legends, comboboxes, radiobuttons..), even a minimap to preview a number of predefined gui panels to be placed adjacent to the plot of that template (like the gui of the 3d plots from the above link).
Maybe it would be possible a way for the users to provide plot templates to the Online Gallery of SMath.

Edit:

I've seen the way MSword2010 manages plots. The problem with following completely that approach is that you hardly can trace it back to see how it works, it could be better a mix of this wizard/gallery along with a panel of simple gui controls (comboboxes,radiobuttons,checkboxes) to see "at first sight" the entire configuration of the plot in order to better understand how it is made and change it. Ideally there would be an expression updating itself so that one can see a kind of script as Martin requested.

Edited by user 09 June 2013 14:26:01(UTC)  | Reason: Not specified

Offline uni  
#22 Posted : 20 October 2013 14:40:52(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,104
Man
Russian Federation

Was thanked: 975 time(s) in 558 post(s)
Updated: now properties can be saved.

Edited by user 20 October 2013 14:42:40(UTC)  | Reason: Not specified

Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
💰 Support me for plugins development: https://yoomoney.ru/to/410013245578758
thanks 3 users thanked uni for this useful post.
on 20/10/2013(UTC),  on 20/10/2013(UTC),  on 20/10/2013(UTC)
Offline mkraska  
#23 Posted : 20 October 2013 23:37:17(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,648
Germany

Was thanked: 915 time(s) in 575 post(s)
Thanks for the update.
Is there any chance to set the defaults or to set the values via script?
Is it possible to have the font size of all elements independent of region size and comparable to the math region font size (just like in xy-plot)?
mkraska attached the following image(s):
graph.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline Tinu  
#24 Posted : 18 May 2014 20:32:05(UTC)
Tinu


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 04/01/2014(UTC)
Posts: 19
Man
Switzerland
Location: Bern

Was thanked: 14 time(s) in 12 post(s)
Hello

having used ZedGraph in the past because of the better formatting capabilities compared to the X-Y Plot pluging (besides Windows I am using also a Laptop with Ubuntu Linux and thus can't work with Maxima Sad I was wondering when to expect an update which can be used with the latest nightly build of SMath.

By the way, recently I stumbled over a plotting software called "Veusz" which is open source and can appearently be used inside other software.
Link: http://home.gna.org/veusz/.
Could this be a candidate for a new plugin?

Martin Inäbnit

Edited by user 18 May 2014 20:36:57(UTC)  | Reason: Not specified

Tinu attached the following image(s):
Zed_tDist.PNG
Zed_Example.PNG
Offline uni  
#25 Posted : 07 October 2015 13:41:36(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,104
Man
Russian Federation

Was thanked: 975 time(s) in 558 post(s)
Quote:
I was wondering when to expect an update which can be used with the latest nightly build of SMath.

Updated.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
💰 Support me for plugins development: https://yoomoney.ru/to/410013245578758
thanks 1 user thanked uni for this useful post.
on 07/10/2015(UTC)
Offline ndtma  
#26 Posted : 08 October 2015 07:01:33(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 251
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 77 time(s) in 54 post(s)
Hi,

Attached is a SMath file showing a ZedGraph, but the settings are not saved after reloading.
Can somebody help me?
File Attachment(s):
Test ZedGraph.sm (372kb) downloaded 114 time(s).
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline uni  
#27 Posted : 08 October 2015 08:34:08(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,104
Man
Russian Federation

Was thanked: 975 time(s) in 558 post(s)
It seems that the svn contains old sources. I need time to recover this part.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
💰 Support me for plugins development: https://yoomoney.ru/to/410013245578758
thanks 1 user thanked uni for this useful post.
on 08/10/2015(UTC)
Offline ndtma  
#28 Posted : 08 October 2015 09:01:15(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 251
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 77 time(s) in 54 post(s)
Thanks Uni
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline Tinu  
#29 Posted : 08 October 2015 12:34:30(UTC)
Tinu


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 04/01/2014(UTC)
Posts: 19
Man
Switzerland
Location: Bern

Was thanked: 14 time(s) in 12 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
Updated.


Thank you uni
Offline Jean Giraud  
#30 Posted : 09 October 2015 05:26:59(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 5,087
Canada

Was thanked: 809 time(s) in 642 post(s)
"I do not know if XY plot plugin already has this feature of inserting text and graphical elements ?. [Radovan]"

Yes, Radovan: as long as the graphic object is a two columns plotting object.
Your next visit: "Samples" ... will attach two WS about best use of X_Y plot,
damned great for plotting parametric contours !
Just slde your text and/or calucalution results in the plot, like in Smath Quick PLot.

Cheers: Jean
Offline uni  
#31 Posted : 10 October 2015 18:30:33(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,104
Man
Russian Federation

Was thanked: 975 time(s) in 558 post(s)
Originally Posted by: ndtma Go to Quoted Post
Hi,

Attached is a SMath file showing a ZedGraph, but the settings are not saved after reloading.
Can somebody help me?

Updated. Recovered.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
💰 Support me for plugins development: https://yoomoney.ru/to/410013245578758
thanks 3 users thanked uni for this useful post.
on 10/10/2015(UTC),  on 10/10/2015(UTC),  on 11/10/2015(UTC)
Offline ndtma  
#32 Posted : 11 October 2015 05:53:16(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 251
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 77 time(s) in 54 post(s)
Hi uni,

Thank you very much. It works now.
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline Jean Giraud  
#33 Posted : 11 October 2015 07:12:12(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 5,087
Canada

Was thanked: 809 time(s) in 642 post(s)
Ordinal X scale [Radovan]
_____________________________________

Is that what you call zgraph region ?
That reminds me the freeware "KyPlot" ~ year 2000,
was not bad but doing too little maths vs Mathcad 8 Pro.

Jean
Offline ndtma  
#34 Posted : 11 October 2015 08:49:06(UTC)
ndtma


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 05/06/2014(UTC)
Posts: 251
Man
Sri Lanka
Location: Colombo

Was thanked: 77 time(s) in 54 post(s)
Hi,

In ZedGraph how can I convert a line graph to a smooth curve, instead of having hard corners/angles?
Something like set IsSmooth to true?
Look within!... The secret is inside you.
Best Regards
Eng. NDTM Amarasekera - Sri Lanka
Offline omorr  
#35 Posted : 11 October 2015 11:59:38(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,735
Man
Serbia

Was thanked: 313 time(s) in 267 post(s)
Originally Posted by: Jean Giraud Go to Quoted Post
Ordinal X scale [Radovan]
_____________________________________

Is that what you call zgraph region ?

I was just playing some time ago with Xaxis->Type. I am not quite sure if all of these are working well.
As far as I know, bar graphs can not be produced yet for example. Can not figure out how to put text on the X axis etc.
I think that uni had to use some stripped zedgraph version in SMath. Lots of options are still gray (not available)

Originally Posted by: Jean Giraud Go to Quoted Post

That reminds me the freeware "KyPlot" ~ year 2000,
was not bad but doing too little maths vs Mathcad 8 Pro.

Ah yes, I still have it on my computer. I was really amazed with KyPlot.
Unfortunately, its development stopped long time ago. Although still with bugs and rough edges, it still could be surprisingly useful.

Regards,
Radovan

Edited by user 11 October 2015 12:05:23(UTC)  | Reason: Not specified

When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
Offline subseapark  
#36 Posted : 02 November 2016 19:35:01(UTC)
subseapark

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 07/09/2016(UTC)
Posts: 9
United States
Location: Houston

Is there a way to add custom text at a defined location to a plot created using the Zedgraph plugin?

I am trying to create a polar plot by suppressing the x-y axis and replacing it with a polar grid composed of a series of concentric circles and radial lines at 30 degree intervals. To give meaning to the grid I wish to add text to indicate the radial and angular values.

Example of a typical polar plot:
Polar Plot

Edited by moderator 02 November 2016 20:04:47(UTC)  | Reason: fixed image link

Offline uni  
#37 Posted : 02 November 2016 22:19:42(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,104
Man
Russian Federation

Was thanked: 975 time(s) in 558 post(s)
ZedGraph (NPlot, DISLIN, matplotlib, gnuplot and other) not finished. I do not recommend use it now.

I'm searching universal way to store all parameters in auto mode. I can't continue developing without this feature. xyplot has the same problem. Now I haven't time for this.

If I find out how to save parameters then I will help you with other things.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
💰 Support me for plugins development: https://yoomoney.ru/to/410013245578758
Offline Davide Carpi  
#38 Posted : 05 November 2016 02:51:37(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,322
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1167 time(s) in 768 post(s)
Not sure if might be useful or it is a dead end, what about XmlSerializer? (serialization/deserialization example here)

Edited by user 05 November 2016 02:53:14(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline Jean Giraud  
#39 Posted : 06 November 2016 16:36:29(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 5,087
Canada

Was thanked: 809 time(s) in 642 post(s)
Originally Posted by: subseapark Go to Quoted Post
Is there a way to add custom text at a defined location to a plot created using the Zedgraph plugin?

I am trying to create a polar plot by suppressing the x-y axis and replacing it with a polar grid composed of a series of concentric circles and radial lines at 30 degree intervals. To give meaning to the grid I wish to add text to indicate the radial and angular values.


I can't help wrt to your image Zedgraph, I don't have this plugin.
Visit "XY Radial Grid in Samples". Imitate polar plot, customise
the grid [colors, divisions, N circles/radii ...]

Jean

Offline alyles  
#40 Posted : 10 November 2017 23:48:03(UTC)
alyles


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/03/2016(UTC)
Posts: 214
United States

Was thanked: 75 time(s) in 46 post(s)
I get an issue trying to install Zedgraph plugin with most recent beta. Not sure if it worked in previous verions.
Anyways it throws an exception. I attached the text.

I'm running SMath 0.98.6522


exception.txt (7kb) downloaded 32 time(s).
Feel free to join the SMath Studio Users Discord Channel: https://discord.gg/PayZpJW
Users browsing this topic
4 Pages<1234>
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.