Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

2 Pages12>
Options
Go to last post Go to first unread
Offline omorr  
#1 Posted : 01 May 2013 11:31:52(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,698
Man
Serbia

Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
Hello,

This is a simple SMath Viewer file (only a screenshot, it is an EXE file). Just a playing with the fresh, new SMath 0.96 Good

Regards,
Radovan

Edited by user 01 May 2013 11:38:26(UTC)  | Reason: Not specified

File Attachment(s):
probaexe.sm (6kb) downloaded 185 time(s).
omorr attached the following image(s):
probaexe.png
When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
thanks 1 user thanked omorr for this useful post.
on 02/05/2013(UTC)
Offline Andrey Ivashov  
#2 Posted : 01 May 2013 12:14:17(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,356
Man
Russian Federation

Was thanked: 1567 time(s) in 525 post(s)
Great!

Radovan, some tips:

  • Try to add Separator Regions with titles specified (the first one can be added as a first element on the top of the worksheet);
  • Try to add Area (expanded) and put some elements between start and end Area lines;
  • Try to set Title of the worksheet using File > Properties.

    Best regards.
  • thanks 1 user thanked Andrey Ivashov for this useful post.
    on 03/05/2013(UTC)
    Offline Andrey Ivashov  
    #3 Posted : 01 May 2013 12:27:25(UTC)
    Andrey Ivashov


    Rank: Administration

    Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
    Joined: 11/07/2008(UTC)
    Posts: 1,356
    Man
    Russian Federation

    Was thanked: 1567 time(s) in 525 post(s)
    Sample from me: Embedded Plate.

    Tips:
    - Try to double click on the plate on the first tab and change number of anchors.
    Offline omorr  
    #4 Posted : 01 May 2013 12:47:51(UTC)
    omorr


    Rank: Administration

    Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
    Joined: 23/06/2009(UTC)
    Posts: 1,698
    Man
    Serbia

    Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
    Originally Posted by: smath Go to Quoted Post
    Great!

    Radovan, some tips:

  • Try to add Separator Regions with titles specified (the first one can be added as a first element on the top of the worksheet);
  • Try to add Area (expanded) and put some elements between start and end Area lines;
  • Try to set Title of the worksheet using File > Properties.

    Best regards.


  • Nice Good

    Regards,
    Radovan

    Edited by user 01 May 2013 12:49:58(UTC)  | Reason: Not specified

    File Attachment(s):
    probaexe1.sm (10kb) downloaded 123 time(s).
    omorr attached the following image(s):
    probaexe1.png
    probaexe2.png
    When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
    Offline omorr  
    #5 Posted : 01 May 2013 12:55:43(UTC)
    omorr


    Rank: Administration

    Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
    Joined: 23/06/2009(UTC)
    Posts: 1,698
    Man
    Serbia

    Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
    Amazing Shok
    Originally Posted by: smath Go to Quoted Post
    Sample from me: Embedded Plate.

    Tips:
    - Try to double click on the plate on the first tab and change number of anchors.


    That's very impressive Oh my

    You have plots, numbers, results, units...

    Andrey, I hope you will explain to us how did you do that. And where the "Export to AutoCAD" is from ?

    Regards,
    Radovan

    Edited by user 01 May 2013 12:57:20(UTC)  | Reason: Not specified

    When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
    Offline mkraska  
    #6 Posted : 01 May 2013 13:13:04(UTC)
    mkraska


    Rank: Advanced Member

    Groups: Registered
    Joined: 15/04/2012(UTC)
    Posts: 1,488
    Germany

    Was thanked: 789 time(s) in 504 post(s)
    Interesting feature!

    Limitations/features, that seem to exist:
    - 2D plot areas can just be panned (translated), mouse wheel action for zooming is disabled.
    - Print preview does not handle uni's xy-plots correctly (or vice versa)

    mkraska attached the following image(s):
    exedemo1.PNG
    Martin Kraska

    Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
    Offline omorr  
    #7 Posted : 01 May 2013 13:31:29(UTC)
    omorr


    Rank: Administration

    Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
    Joined: 23/06/2009(UTC)
    Posts: 1,698
    Man
    Serbia

    Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
    Hello Martin,
    Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
    - Print preview does not handle uni's xy-plots correctly (or vice versa)

    I also experienced some problems with preview of uni's XYplot even in the SMath worksheet (not EXE like this one). Sometimes only the right hand side is not visible (in the case of double Y axis, for instance, the Y2 axis label is not visible) and sometimes -like in your example- almost all the plot area is not visible (it seems only the upper left part is visible).

    Regards,
    Radovan

    Edited by user 01 May 2013 13:35:50(UTC)  | Reason: Not specified

    When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
    Offline uni  
    #8 Posted : 01 May 2013 14:54:30(UTC)
    uni


    Rank: Advanced Member

    Groups: Registered, Advanced Member
    Joined: 10/11/2010(UTC)
    Posts: 905
    Man
    Russian Federation

    Was thanked: 810 time(s) in 462 post(s)
    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    Hello Martin,
    Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
    - Print preview does not handle uni's xy-plots correctly (or vice versa)

    I also experienced some problems with preview of uni's XYplot even in the SMath worksheet (not EXE like this one). Sometimes only the right hand side is not visible (in the case of double Y axis, for instance, the Y2 axis label is not visible) and sometimes -like in your example- almost all the plot area is not visible (it seems only the upper left part is visible).

    Regards,
    Radovan


    Fixed.
    Russia forever!
    Viacheslav N. Mezentsev
    💰 Support me for plugins development: https://money.yandex.ru/to/410013245578758/100
    thanks 1 user thanked uni for this useful post.
    on 01/05/2013(UTC)
    Offline omorr  
    #9 Posted : 01 May 2013 15:09:16(UTC)
    omorr


    Rank: Administration

    Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
    Joined: 23/06/2009(UTC)
    Posts: 1,698
    Man
    Serbia

    Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
    I think I figured out few more things Good

  • The File|Properties|Title will be the Window name
  • If the variables have their description, that text will be displayed instead of variable name
  • If something we do not want to be shown we will put it in the collapsible area and keep it collapsed
  • By naming separators wee will get additional tabbed presentation

    I hope I am right about all of this and suppose there are some more features regarding the Viewer.

    Regards,
    Radovan

    Edited by user 01 May 2013 15:28:52(UTC)  | Reason: Not specified

    omorr attached the following image(s):
    SRK.png
    SRK1.png
  • When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
    thanks 1 user thanked omorr for this useful post.
    on 01/05/2013(UTC)
    Offline kaka  
    #10 Posted : 01 May 2013 18:59:51(UTC)
    kaka


    Rank: Member

    Groups: Registered
    Joined: 18/04/2013(UTC)
    Posts: 25

    Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    Hello,

    This is a simple SMath Viewer file (only a screenshot, it is an EXE file). Just a playing with the fresh, new SMath 0.96 Good

    Regards,
    Radovan


    Clap This is amazing, what is a pity I cannot use it in my work because it has no for commercial use.
    Offline kilele  
    #11 Posted : 01 May 2013 19:29:35(UTC)
    kilele


    Rank: Advanced Member

    Groups: Registered
    Joined: 30/03/2011(UTC)
    Posts: 392

    Was thanked: 132 time(s) in 113 post(s)
    YEE HAAA!! Very amazing feature!! thanks guys. I always get into this forum in optimistic mode.
    I'll try to test this new version in some Linux distros made in Russia (Point Linux, Rosa) as well as SolusOS and CentOS.

    As for the new comercial issues, I may be wrong but I think it only involves the exes made by SMath, that is you are not expected to sell these softwares. That would not affect the documents elaborated with SMath.
    Offline kaka  
    #12 Posted : 02 May 2013 01:25:13(UTC)
    kaka


    Rank: Member

    Groups: Registered
    Joined: 18/04/2013(UTC)
    Posts: 25

    Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
    Originally Posted by: kilele Go to Quoted Post
    YEE HAAA!! Very amazing feature!! thanks guys. I always get into this forum in optimistic mode.
    I'll try to test this new version in some Linux distros made in Russia (Point Linux, Rosa) as well as SolusOS and CentOS.

    As for the new comercial issues, I may be wrong but I think it only involves the exes made by SMath, that is you are not expected to sell these softwares. That would not affect the documents elaborated with SMath.


    I don't think I will make a software with this and sell it to someone on the market. All I need is to make a customized calculator for other colleagues in the company. It is not sell relative but it helps the engineering development.
    Offline Andrey Ivashov  
    #13 Posted : 02 May 2013 02:56:12(UTC)
    Andrey Ivashov


    Rank: Administration

    Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
    Joined: 11/07/2008(UTC)
    Posts: 1,356
    Man
    Russian Federation

    Was thanked: 1567 time(s) in 525 post(s)
    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    Andrey, I hope you will explain to us how did you do that. And where the "Export to AutoCAD" is from ?

    This is another plug-in. Unfortunately I'm not ready to share it with community right now, but maybe later... Beta Sorry for it.

    Best regards.
    thanks 2 users thanked Andrey Ivashov for this useful post.
    on 02/05/2013(UTC),  on 02/05/2013(UTC)
    Offline omorr  
    #14 Posted : 02 May 2013 10:05:03(UTC)
    omorr


    Rank: Administration

    Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
    Joined: 23/06/2009(UTC)
    Posts: 1,698
    Man
    Serbia

    Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
    Hello Andrey,

    Thank you for the explanation of SmathViewer.

    It seems that Ber7 amazing animations can be now put into the Viwer files Good . I think there should be a particular area here on the Forum with those things like Ber7's animations in the form of SmathViwer files. I hope this is all right with you.

    By the way, I could see in your examples that you have a field with dropdown list of values. How did you do that?

    Regards,
    Radovan
    When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
    Offline Andrey Ivashov  
    #15 Posted : 02 May 2013 11:28:52(UTC)
    Andrey Ivashov


    Rank: Administration

    Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
    Joined: 11/07/2008(UTC)
    Posts: 1,356
    Man
    Russian Federation

    Was thanked: 1567 time(s) in 525 post(s)
    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    Thank you for the explanation of SmathViewer.

    You are very welcome.

    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    By the way, I could see in your examples that you have a field with dropdown list of values. How did you do that?

    For demo purposes I've created two plugins:
    - ComboBox Region
    - CheckBox Region

    They are not ideal for now in Studio, but they allow to make Viewer apps more powerful. Plug-ins attached.

    Best regards, Andrey Ivashov.

    Edited by user 02 May 2013 11:31:08(UTC)  | Reason: Not specified

    File Attachment(s):
    plugins.zip (12kb) downloaded 108 time(s).
    thanks 5 users thanked Andrey Ivashov for this useful post.
    on 02/05/2013(UTC),  on 02/05/2013(UTC),  on 02/05/2013(UTC),  on 02/05/2013(UTC),  on 03/05/2013(UTC)
    Offline omorr  
    #16 Posted : 02 May 2013 13:36:10(UTC)
    omorr


    Rank: Administration

    Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
    Joined: 23/06/2009(UTC)
    Posts: 1,698
    Man
    Serbia

    Was thanked: 300 time(s) in 257 post(s)
    Hello Andrey,

    Almost figured out with the combobox Good
    I figured out that the Variables can be range variables (maybe a vector).



    Can not figure out how to see the units in it. Umnik . I suppose there might be some "trick" about it.

    By the way, descriptions for both plugins are the same - "Checkbox" in both of them (typo I guess)

    "Extends SMath Studio with a Checkbox Region. Provides an ability to work with Checkbox inside the Worksheet."

    Regards,
    Radovan

    Edited by user 02 May 2013 13:38:03(UTC)  | Reason: Not specified

    When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
    Offline Andrey Ivashov  
    #17 Posted : 02 May 2013 14:56:57(UTC)
    Andrey Ivashov


    Rank: Administration

    Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
    Joined: 11/07/2008(UTC)
    Posts: 1,356
    Man
    Russian Federation

    Was thanked: 1567 time(s) in 525 post(s)
    Radovan,

    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    Can not figure out how to see the units in it. Umnik . I suppose there might be some "trick" about it.

    I've used separate vector of text values for the ComboBoxes.

    Originally Posted by: omorr Go to Quoted Post
    By the way, descriptions for both plugins are the same - "Checkbox" in both of them (typo I guess)

    Thank you, will fix them. I didn't plan to share this plug-ins, so it is created only for internal usage Good But I know that these plug-ins must be a part of SMath Studio built-in functionality... and they will be, in future.

    Regards.
    thanks 1 user thanked Andrey Ivashov for this useful post.
    on 02/05/2013(UTC)
    Offline IVR  
    #18 Posted : 02 May 2013 20:37:08(UTC)
    IVR

    Rank: Newbie

    Groups: Registered
    Joined: 30/08/2011(UTC)
    Posts: 8

    Was thanked: 3 time(s) in 2 post(s)
    This new feature is really very useful. Some small bugs:
    1. Length of the variable description seams to be limited to about 26 charakters (see screenshot).
    In fact, it is not a bug, but this limitation should be known.
    2. Multiline descriptions are not supported, at least in the example shown here.
    IVR attached the following image(s):
    Clipboard01.png
    Offline mkraska  
    #19 Posted : 03 May 2013 12:55:22(UTC)
    mkraska


    Rank: Advanced Member

    Groups: Registered
    Joined: 15/04/2012(UTC)
    Posts: 1,488
    Germany

    Was thanked: 789 time(s) in 504 post(s)
    Playing around with the viewer...

    • Andrey, for testing of viewer application it would be very helpful, to have some shortcut for export. This could be a button in the tool bar or a hot key. It could export the sheet to the recently selected format and name (the latter reset upon each change of the sheet name. Ctr-S still would save the sheet as .sm file.
    • currently, the file property settings for author and company are not reflected in the generated exe file. The file manager displays the metadata of the plugin, not of the exported sheet. I guess that changes are limited to the commercial version (which is perfectly ok)
    • I also guess, that the other metadata will some day go to an "About" button of the exported app, won't they?
    • It would be nice if the exported app would include only the required plugins. Currently, everything is exported, even those which are disabled in the plugins manager. Advanced users typically have their installation full of stuff, which then blows up even the simplest example apps. An alternative is, of course, to have different installations with different selections of installed plugins. That, however, is hard to maintain consistently. I see, of course, the problem of how to determine the dependencies in multifile plugins just like the maplewrapper or dataexchange. If there is an easy solution, that would be welcome.
    • EDIT: The print preview looks like it would show the title or filename but fails to do so.
    • EDIT: For commercial users might be important to check the print preview, because it contains more information than the app GUI (e.g. covering of variable names and implemented formulas by description strings is lost)
    • EDIT: Does the statement "SMath viewer is free for learning" include teaching in acedemic context?
    • EDIT: How can I change the language setting of the viewer application (e.g. in order to test translated versions)?

    Edited by user 03 May 2013 13:50:20(UTC)  | Reason: Not specified

    mkraska attached the following image(s):
    preview.PNG
    Martin Kraska

    Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
    Offline Ber7  
    #20 Posted : 03 May 2013 17:41:10(UTC)
    Ber7


    Rank: Advanced Member

    Groups: Registered
    Joined: 15/07/2010(UTC)
    Posts: 327
    Man
    Israel
    Location: Beer-Sheva

    Was thanked: 425 time(s) in 230 post(s)
    Beam calculator
    After entering the data, double-click on the appropriate tab

    http://smath.info/wiki/G...spx?File=SimpSupBeam.rar

    Edited by user 06 May 2013 21:17:52(UTC)  | Reason: Not specified

    Ber7 attached the following image(s):
    SimpSupBeam.png
    thanks 3 users thanked Ber7 for this useful post.
    on 03/05/2013(UTC),  on 03/05/2013(UTC),  on 03/05/2013(UTC)
    Users browsing this topic
    2 Pages12>
    Forum Jump  
    You cannot post new topics in this forum.
    You cannot reply to topics in this forum.
    You cannot delete your posts in this forum.
    You cannot edit your posts in this forum.
    You cannot create polls in this forum.
    You cannot vote in polls in this forum.