Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

17 Pages123>»
Options
Go to last post Go to first unread
Offline uni  
#1 Posted : 26 April 2013 16:20:32(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 829
Man
Russian Federation

Was thanked: 701 time(s) in 416 post(s)

New Stable X-Y Plot Region 0.2.6840.23977 is available!

Extends SMath Studio with a X-Y Plot Region.

Download

Plug-in icon XYPlotRegion.zip (Date: 2018.09.23; File size: 189.8 KB) - 306 downloads

Credits

This is open-source project developed by Jack Xu, Viacheslav N. Mezentsev (viacheslavmezentsev@ya.ru). Sources can be found at https://smath.info/svn/public/plugins/XYPlotRegion/.


The plugin is in the process of development, you can offer suggestions.



X-Y Plot. Examples.sm (28kb) downloaded 82 time(s).
X-Y Plot. Examples.pdf (109kb) downloaded 102 time(s).

XYPlot. Demo.sm (6kb) downloaded 42 time(s).
XYPlot. Demo.pdf (46kb) downloaded 46 time(s).

XYPlot. Text labels.sm (11kb) downloaded 47 time(s).
XYPlot. Text labels.pdf (54kb) downloaded 39 time(s).

XYPlot. Fill area.sm (11kb) downloaded 34 time(s).
XYPlot. Fill area.pdf (47kb) downloaded 32 time(s).

XYPlot. Draw shapes.sm (20kb) downloaded 22 time(s).
XYPlot. Draw shapes.pdf (93kb) downloaded 21 time(s).

Links:

1. Dr. Xu's Books .
2. Creating charts & graphics without coding .

Edited by user 01 October 2018 15:56:27(UTC)  | Reason: Not specified

Russia forever!
Viacheslav N. Mezentsev
💰 You can support me for plugins development: https://paypal.me/viacheslavmezentsev
thanks 11 users thanked uni for this useful post.
on 26/04/2013(UTC),  on 26/04/2013(UTC),  on 26/04/2013(UTC),  on 26/04/2013(UTC),  on 26/04/2013(UTC),  on 29/04/2013(UTC),  on 12/05/2013(UTC),  on 13/07/2013(UTC),  on 17/01/2016(UTC),  on 03/12/2016(UTC),  on 11/12/2017(UTC)
Offline mkraska  
#2 Posted : 26 April 2013 16:38:29(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,439
Germany

Was thanked: 759 time(s) in 486 post(s)
Здорово!

I tried some functions (typed to the placeholder):

x - nothing happens

sin(x) - works

ln(x) - crash (perhaps due to undefined values)

any undefined function - crash

previously defined function returning a list - GUI freeze

Edited by user 26 April 2013 17:30:33(UTC)  | Reason: Not specified

Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#3 Posted : 26 April 2013 17:23:34(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,045
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1040 time(s) in 683 post(s)
Nice work uni Clap

Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
You can change only the function for now. Need to figure out a way how to pass parameters to display the graph or do it like in Mathcad.


A way could be to use context menu items (see ConstructorRegion plugin by Andrey)... also the Mathcad mode it's quite interesting...

you can post the plugin code?

Edited by user 26 April 2013 17:25:56(UTC)  | Reason: Not specified

Best regards,

Davide

---
If you like my plugins please consider making a donation to SMath Studio
Offline omorr  
#4 Posted : 26 April 2013 17:46:39(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,660
Man
Serbia

Was thanked: 286 time(s) in 245 post(s)
This is a long time waiting feature and I think we are all excited about it Good

Good luck uni Victory

Radovan

EDIT: I tried it a bit in a "faulty" Mono in Xubuntu. It si working initially although with crashes as Martin mentioned

Edited by user 26 April 2013 17:49:22(UTC)  | Reason: Not specified

When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
Offline uni  
#5 Posted : 26 April 2013 17:47:33(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 829
Man
Russian Federation

Was thanked: 701 time(s) in 416 post(s)
The code is taken from this book:



C# Application Series - Xu J. - Practical C# Charts and Graphics [2007, PDF, ENG] (link, rus).

I have something removed and added something to get the plugin. I added sources.

mkraska, not so fast Acute Try some number.

Edited by user 26 April 2013 17:57:54(UTC)  | Reason: Not specified

Russia forever!
Viacheslav N. Mezentsev
💰 You can support me for plugins development: https://paypal.me/viacheslavmezentsev
thanks 2 users thanked uni for this useful post.
on 26/04/2013(UTC),  on 22/07/2013(UTC)
Offline Davide Carpi  
#6 Posted : 26 April 2013 18:02:04(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,045
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1040 time(s) in 683 post(s)
Thank you very much both for the sources and the book Biggrinrinks:

[EDIT] plugins on wiki updated

Edited by user 26 April 2013 18:34:02(UTC)  | Reason: Not specified

Best regards,

Davide

---
If you like my plugins please consider making a donation to SMath Studio
Offline kilele  
#7 Posted : 26 April 2013 18:45:46(UTC)
kilele


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 30/03/2011(UTC)
Posts: 392

Was thanked: 132 time(s) in 113 post(s)
thank you very much uni!
please look at this post:
http://en.smath.info/for...provements.aspx#post9105

ZedGraph is c# targeting .net20 so it should work both in windows and linux.
Offline Basile  
#8 Posted : 26 April 2013 18:56:51(UTC)
Basile


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 13/10/2010(UTC)
Posts: 145
Location: USA

Was thanked: 7 time(s) in 6 post(s)
Thank you uni.
This is long overdue.
As you develop it, please have in mind the basic form of axes: Lin-Lin, Lin-Log, Log-Log.

Basile
Offline omorr  
#9 Posted : 26 April 2013 19:45:04(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,660
Man
Serbia

Was thanked: 286 time(s) in 245 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
...Try some number.


Good

Regards,
Radovan
omorr attached the following image(s):
xyplugin.png
When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
Offline Basile  
#10 Posted : 26 April 2013 22:22:17(UTC)
Basile


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 13/10/2010(UTC)
Posts: 145
Location: USA

Was thanked: 7 time(s) in 6 post(s)
Radovan,

How did you put graph title and axis titles? and axes greater than 1.

Thank you,
Basile
Offline uni  
#11 Posted : 26 April 2013 22:58:45(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 829
Man
Russian Federation

Was thanked: 701 time(s) in 416 post(s)
Updated. Form formatting is added to the context menu. Changes take effect after the recalculation. You can use system for several functions but be careful (not tested yet).
Russia forever!
Viacheslav N. Mezentsev
💰 You can support me for plugins development: https://paypal.me/viacheslavmezentsev
thanks 2 users thanked uni for this useful post.
on 27/04/2013(UTC),  on 27/04/2013(UTC)
Offline omorr  
#12 Posted : 26 April 2013 23:39:18(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,660
Man
Serbia

Was thanked: 286 time(s) in 245 post(s)
Hello Basile
Originally Posted by: Basile Go to Quoted Post
How did you put graph title and axis titles? and axes greater than 1.

I did nothing else just put a number in the function placeholder, as uni said. It seems that uni just put this example just as a test at the moment.

Lots of user feedback in quite a short time shows that we are very interested in this plugin. It seems that we need to have some more patience until the very appreciated plugin like this become more stable Beta , and than to test it more carefully Good

Regards,
Radovan
When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
Offline kaka  
#13 Posted : 27 April 2013 09:14:52(UTC)
kaka


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 18/04/2013(UTC)
Posts: 25

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Clap Thank you again.



Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
Last update: XYPlotRegion_20130427.zip


You can change only the function for now. Need to figure out a way how to pass parameters to display the graph or do it like in Mathcad.

Sources: https://smath.info/svn/p...ic/plugins/XYPlotRegion/



Offline uni  
#14 Posted : 27 April 2013 12:54:43(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 829
Man
Russian Federation

Was thanked: 701 time(s) in 416 post(s)
Updated.

Edited by user 27 April 2013 16:15:16(UTC)  | Reason: Not specified

Russia forever!
Viacheslav N. Mezentsev
💰 You can support me for plugins development: https://paypal.me/viacheslavmezentsev
thanks 5 users thanked uni for this useful post.
on 27/04/2013(UTC),  on 27/04/2013(UTC),  on 27/04/2013(UTC),  on 27/04/2013(UTC),  on 28/04/2013(UTC)
Offline pol1  
#15 Posted : 28 April 2013 08:49:03(UTC)
pol1

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 05/06/2012(UTC)
Posts: 4

Thanks.
The traces & Number Format function is not working for me (Win 7 64 Bit).
Offline mkraska  
#16 Posted : 28 April 2013 10:01:32(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,439
Germany

Was thanked: 759 time(s) in 486 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
Updated.


The last update seems to focus on handling lists of plots. The plugin seems to be under heavy construction.

For plotting functions, the xyplotrregion just evaluates the name, without caring for the argument, therefore plotting pure expressions just as x or x^2 fails.
Also, numbers must be pure numbers, not expressions that can be evaluated to numbers.

I guess that the built-in demo shows sort of development target. It would be interesting to know if expression input for plot items and range limits including unit handling are on the agenda. Anwyway, I am looking forward to the next release.
mkraska attached the following image(s):
xyplot.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline uni  
#17 Posted : 28 April 2013 13:13:01(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 829
Man
Russian Federation

Was thanked: 701 time(s) in 416 post(s)
Originally Posted by: pol1 Go to Quoted Post
Thanks.
The traces & Number Format function is not working for me (Win 7 64 Bit).

These tabs will be added later. Working on it.

Updated.

Edited by user 28 April 2013 14:48:41(UTC)  | Reason: Not specified

Russia forever!
Viacheslav N. Mezentsev
💰 You can support me for plugins development: https://paypal.me/viacheslavmezentsev
thanks 2 users thanked uni for this useful post.
on 28/04/2013(UTC),  on 28/04/2013(UTC)
Offline mkraska  
#18 Posted : 28 April 2013 15:48:50(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,439
Germany

Was thanked: 759 time(s) in 486 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post

Updated.


Crashing xyplot:
- loading documents created with earlier versions of the plugin

- expressions evaluating to lists but not being lists (e.g. ±1)

Not crashing xyplot:
- using units Clap

empty placeholder produces a line y=x

Is using limit expressions including units (perhaps using placeholders as in old mathcad) on the agenda?
mkraska attached the following image(s):
demo1.png
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
thanks 1 user thanked mkraska for this useful post.
on 28/04/2013(UTC)
Offline uni  
#19 Posted : 28 April 2013 17:32:00(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 829
Man
Russian Federation

Was thanked: 701 time(s) in 416 post(s)
There is only one placeholder, so I can enter only the expression and nothing more. I don't know whether it is possible to add more placeholders. Limits for the graphs need to be set explicitly (in the formatting dialog).
Russia forever!
Viacheslav N. Mezentsev
💰 You can support me for plugins development: https://paypal.me/viacheslavmezentsev
Offline mkraska  
#20 Posted : 28 April 2013 19:26:50(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,439
Germany

Was thanked: 759 time(s) in 486 post(s)
Could global variables be an option?

The user might define or display values of settings like
XYPlot.xmin:0
XYPlot.xmax:3'm -> this would give the independent variable a unit
XYPlot.ymin:0
XYPlot.ymax:"auto" (auto-scaling)
XYPlot.xaxis:"log" or "lin"
XYPlot.title:num2str(n)
XYPlot.xtics:0,5*'m

etc. This would be quite transparent and readable, but could be hidden in collapsable regions if required.
Settings in the context menu might change or override the variable values or restore them to defaults.
Units could be automatically added to the default axis label if appropriate. You could, however, leave proper annotation in the user's responsibility.

Sticking to some naming convention (e.g. gnuplot) would facilitate the usage.

Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
thanks 1 user thanked mkraska for this useful post.
on 03/06/2013(UTC)
Users browsing this topic
Similar Topics
X-Y Plot Region Plugin (Extensions)
by ndtma 24/06/2018 06:00:49(UTC)
X-Y Plot Region Plugin Problem (Questions)
by ndtma 20/06/2018 19:38:44(UTC)
17 Pages123>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.