Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

22 Pages«<34567>»
Options
Go to last post Go to first unread
Offline uni  
#81 Posted : 24 April 2013 23:38:40(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
You can use only one command as a parameter to a function maple(). So you can't use the command with(). I have added to the archive file with.inc, it will connect every time when you run maple().
Archive: MapleWrapper_20130425.zip

P.S. Another way.

Edited by user 26 April 2013 12:44:23(UTC)  | Reason: Not specified

Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
Offline uni  
#82 Posted : 25 April 2013 01:14:55(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
One example.

with.inc:
Code:
restart:with(linalg):with(inttrans):


Edited by user 26 April 2013 11:17:17(UTC)  | Reason: Not specified

Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
thanks 2 users thanked uni for this useful post.
on 25/04/2013(UTC),  on 25/04/2013(UTC)
Offline kaka  
#83 Posted : 25 April 2013 23:59:38(UTC)
kaka


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 18/04/2013(UTC)
Posts: 25

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi Uni, Thank you but it doesn't work for me. I can see the correct answer in mvr5.txt but Smath showed this error, s is not defined.



Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
One example.

with.inc:
Code:
restart:with(linalg):with(inttrans):


Offline Davide Carpi  
#84 Posted : 26 April 2013 00:48:56(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,533
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1269 time(s) in 834 post(s)
Originally Posted by: kaka Go to Quoted Post
Hi Uni, Thank you but it doesn't work for me. I can see the correct answer in mvr5.txt but Smath showed this error, s is not defined.


Have you used the symbolic evaluation? Right-button mouse click and set the optimization option to "Symbolic"


regards,

w3b5urf3r
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline uni  
#85 Posted : 26 April 2013 09:16:23(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
Yes, you must use the symbolic evaluation ( -> ) but not numerical ( = ). In my examples used symbolic evaluation, it is not visible because I changed the view of symbol (from -> to =).

P.S. I can't find now how to change the view of the equal sign. Apparently it was removed in newer versions. For symbolic output you need to press [Ctrl] + [.].

Edited by user 26 April 2013 11:43:43(UTC)  | Reason: Not specified

Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
Offline Davide Carpi  
#86 Posted : 26 April 2013 14:48:53(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,533
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1269 time(s) in 834 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
P.S. I can't find now how to change the view of the equal sign. Apparently it was removed in newer versions. For symbolic output you need to press [Ctrl] + [.].


The arrow was removed in the 0.91 relase; I think that would be useful to visually distinguish between optimiztions, maybe with a little "S" in the top-right corner or over the equal sign....

Edited by user 26 April 2013 15:01:02(UTC)  | Reason: Not specified

If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
Offline kaka  
#87 Posted : 26 April 2013 21:30:59(UTC)
kaka


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 18/04/2013(UTC)
Posts: 25

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
Yes, you must use the symbolic evaluation ( -> ) but not numerical ( = ). In my examples used symbolic evaluation, it is not visible because I changed the view of symbol (from -> to =).

P.S. I can't find now how to change the view of the equal sign. Apparently it was removed in newer versions. For symbolic output you need to press [Ctrl] + [.].


Clap Finally it works now
Offline uni  
#88 Posted : 02 May 2013 15:54:37(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
Hello,

the maple plugin seems to be partially incompatible with ; and , settings. For me, with , and . the examples work, with ; and , see attached image (generated with plugin version 2012 10 06). Unfortunately I can't remember if I had that problem earlier. Browsing the forum topic I found that there were times that ; and , was the default setting, that seems to have changed.

Switching to , and . is an option in particular cases, but I am writing a handbook in german that entirely demands and assumes ; and , settings.

Best regards, Martin Kraska


Updated. Try again.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
thanks 2 users thanked uni for this useful post.
on 02/05/2013(UTC),  on 03/05/2013(UTC)
Offline sija  
#89 Posted : 02 May 2013 21:15:41(UTC)
sija


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 19/04/2013(UTC)
Posts: 46
Man
Poland
Location: Podkarpackie, Poland

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Hello Uni,

Finally the MapleWrapper_20130502 works for me. Thank you for this new version.

Greetings!
Offline mkraska  
#90 Posted : 03 May 2013 00:57:00(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,777
Germany

Was thanked: 980 time(s) in 625 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post

Updated. Try again.


Much better than before. Thank you for the great work.

I tried the examples:
parse.sm generates formatting problems, the error message says that "Index and length have to refer to a position in the string"

in MapleWrapper_Examples, all functions involving strings fail with the same error message, everything else is fine.


mkraska attached the following image(s):
maple_parse.PNG
maple_examples.PNG
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline uni  
#91 Posted : 03 May 2013 01:10:54(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post

Updated. Try again.


Much better than before. Thank you for the great work.

I tried the examples:
parse.sm generates formatting problems, the error message says that "Index and length have to refer to a position in the string"

in MapleWrapper_Examples, all functions involving strings fail with the same error message, everything else is fine.

Yes, this problem is present. I haven't found a good way to make the parsing more flexible. Working on it.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
Offline sija  
#92 Posted : 04 May 2013 01:35:30(UTC)
sija


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 19/04/2013(UTC)
Posts: 46
Man
Poland
Location: Podkarpackie, Poland

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Hello!

I got an error like in this example below:

Error:

Regards,

Janusz

[Moderator]: Moved.

Edited by moderator 04 May 2013 02:43:24(UTC)  | Reason: Not specified

Offline omorr  
#93 Posted : 04 May 2013 01:55:36(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,740
Man
Serbia

Was thanked: 318 time(s) in 268 post(s)
Hello Janusz,

That's strange. I can not reproduce this. It works for me.

Regards,
Radovan
When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
Offline mkraska  
#94 Posted : 04 May 2013 02:00:43(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,777
Germany

Was thanked: 980 time(s) in 625 post(s)
I confirm that. The error message is "Error, (in smath_diff) wrong number (or type) of parameters in function diff|ans"
This error does not happen with . as dec separator and , as arg separator. Thus we have still localization problems with maplewrapper.
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline omorr  
#95 Posted : 04 May 2013 02:09:47(UTC)
omorr


Rank: Administration

Groups: Registered, Administrators, Advanced Member
Joined: 23/06/2009(UTC)
Posts: 1,740
Man
Serbia

Was thanked: 318 time(s) in 268 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I confirm that. The error message is "Error, (in smath_diff) wrong number (or type) of parameters in function diff|ans"
This error does not happen with . as dec separator and , as arg separator. Thus we have still localization problems with maplewrapper.


It seems you are right Martin. One more confirmation that this problem still persist, in spite of unis' efforts.

Regards,
Radovan

Edited by user 04 May 2013 02:20:32(UTC)  | Reason: Not specified

When Sisyphus climbed to the top of a hill, they said: "Wrong boulder!"
Offline uni  
#96 Posted : 04 May 2013 02:18:27(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
I specially do output to a log file. It is desirable in all such cases to show the contents of the file \plugins\mvr5\mvr5.txt.
Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
Offline mkraska  
#97 Posted : 04 May 2013 02:21:37(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,777
Germany

Was thanked: 980 time(s) in 625 post(s)
Originally Posted by: uni Go to Quoted Post
I specially do output to a log file. It is desirable in all such cases to show the contents of the file \plugins\mvr5\mvr5.txt.

Here you are.
File Attachment(s):
mvr5.txt (2kb) downloaded 42 time(s).
mkraska attached the following image(s):
maple-prob.png
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline Davide Carpi  
#98 Posted : 04 May 2013 02:28:03(UTC)
Davide Carpi


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 13/01/2012(UTC)
Posts: 2,533
Man
Italy
Location: Italy

Was thanked: 1269 time(s) in 834 post(s)
I think that the latest posts should be moved in the MapleWrapper thread to avoid confusion for Andrey on debugging SMath. Rolleyes
If you like my plugins please consider a donation to SMath Studio; for personal contributions to me: paypal.me/dcprojects
thanks 1 user thanked Davide Carpi for this useful post.
on 04/05/2013(UTC)
Offline uni  
#99 Posted : 04 May 2013 02:36:16(UTC)
uni


Rank: Advanced Member

Groups: Registered, Advanced Member
Joined: 10/11/2010(UTC)
Posts: 1,343
Man
Russian Federation

Was thanked: 1175 time(s) in 677 post(s)
Try to use the el() function instead of a point: maple(diff(diff(f(x);el(x;1));el(x;2))).
Code:
maple(diff(diff(f(x);el(x;1));el(x;2))) - copy and paste to SMath Studio

In log file you will see:
Code:
[->] smath_diff(smath_diff(smath_el(x,1)^3+smath_el(x,2)^2,smath_el(x,2)),smath_el(x,1))


P.S. I didn't know that Maple understands this entry. I didn't plan to support this form of the equation.

Edited by user 04 May 2013 03:07:28(UTC)  | Reason: Not specified

Russia ☭ forever
Viacheslav N. Mezentsev
Offline sija  
#100 Posted : 04 May 2013 12:59:40(UTC)
sija


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 19/04/2013(UTC)
Posts: 46
Man
Poland
Location: Podkarpackie, Poland

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Hello!

Quote:
I confirm that. The error message is "Error, (in smath_diff) wrong number (or type) of parameters in function diff|ans"
This error does not happen with . as dec separator and , as arg separator. Thus we have still localization problems with maplewrapper.


Martin, thank you for your explanations concerning this error, I made the change in settings SMath Studio - according to your advices, and all is already well.

Regards,

Janusz
Users browsing this topic
22 Pages«<34567>»
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.