Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline Beyaz  
#1 Posted : 21 January 2022 12:45:25(UTC)
Beyaz

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/11/2021(UTC)
Posts: 8

Hi,

Im trying convert this mathcad solver to smath but it doesnt work.
Radius_318a.sm (10kb) downloaded 8 time(s).

Unbenannt.JPG
Offline PompelmoTell  
#2 Posted : 21 January 2022 17:44:53(UTC)
PompelmoTell


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/12/2011(UTC)
Posts: 296
Man
Italy
Location: italy

Was thanked: 103 time(s) in 87 post(s)
It is a non-linear system. With the internal "Roots" solver it is appropriate to use initial values ​​sufficiently close to the result.
You can use some of the smath plugins that are more robust. For example, with "Solve" of the "Maxima plugin you get the result.

Radius_318a_ser.sm (338kb) downloaded 28 time(s).
sergio
Offline overlord  
#3 Posted : 21 January 2022 23:30:18(UTC)
overlord


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/07/2013(UTC)
Posts: 774
Turkey

Was thanked: 276 time(s) in 196 post(s)
With an addition to sergio's solution;
You can use vectors while solving.

Regards

roots.png
Offline overlord  
#4 Posted : 22 January 2022 02:59:15(UTC)
overlord


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/07/2013(UTC)
Posts: 774
Turkey

Was thanked: 276 time(s) in 196 post(s)
Solution with another solver.

Regards

al_nleqsolve.sm (7kb) downloaded 13 time(s).

al_nleqsolve.png
Offline Beyaz  
#5 Posted : 26 January 2022 09:52:33(UTC)
Beyaz

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/11/2021(UTC)
Posts: 8

wow, thanks a lot guys.

//Edit: the thanks button is not working. I cant give you thanks
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.