Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
Offline Andrey Ivashov  
#1 Posted : 18 January 2018 21:53:37(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,377
Man
Russian Federation

Was thanked: 1607 time(s) in 538 post(s)
Hello all.

I'm about to introduce Significant figures mode for numeric results.
signDigits.PNG

The question is: it is logical enough to implement such a UI? So that Significant figures mode is located under Decimal places...
For me it looks very convenient (the one who want to tune accuracy will definitely open Decimal places menu + there is no need to have separate menu level), but what do you think?

Best regards, Andrey Ivashov.
thanks 4 users thanked Andrey Ivashov for this useful post.
on 18/01/2018(UTC),  on 18/01/2018(UTC),  on 19/01/2018(UTC),  on 19/01/2018(UTC)
Offline alyles  
#2 Posted : 18 January 2018 22:16:14(UTC)
alyles


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 23/03/2016(UTC)
Posts: 197
United States

Was thanked: 68 time(s) in 43 post(s)
I was just thinking about this today! I'm glad to hear you're implementing this functionality.

I think the decimal places menu is a logical place to put the option.

Will there be an option from the toobar menu as well? Tools -> Options -> Calculation to make Significant Figures mode default?
Feel free to join the SMath Studio Users Discord Channel: https://discord.gg/PayZpJW
thanks 1 user thanked alyles for this useful post.
on 19/01/2018(UTC)
Offline Andrey Ivashov  
#3 Posted : 18 January 2018 22:31:04(UTC)
Andrey Ivashov


Rank: Administration

Groups: Developers, Registered, Knovel Developers, Administrators, Advanced Member
Joined: 11/07/2008(UTC)
Posts: 1,377
Man
Russian Federation

Was thanked: 1607 time(s) in 538 post(s)
Thank you!

Originally Posted by: alyles Go to Quoted Post
Will there be an option from the toobar menu as well? Tools -> Options -> Calculation to make Significant Figures mode default?

Yes, exactly in the place you have mentioned.

Best regards.
Offline mkraska  
#4 Posted : 19 January 2018 02:56:55(UTC)
mkraska


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 15/04/2012(UTC)
Posts: 1,497
Germany

Was thanked: 796 time(s) in 509 post(s)
I would probably use significant figures mode as default. And I vote for toolbar buttons: one to increase the number and one to decrease it, action depending on what mode is selected.

These buttons would only be visible if the cursor is on a region with numeric results.
Martin Kraska

Pre-configured portable distribution of SMath Studio: https://en.smath.info/wi...th%20with%20Plugins.ashx
Offline Jean Giraud  
#5 Posted : 19 January 2018 06:48:23(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 3,956
Canada

Was thanked: 707 time(s) in 553 post(s)
Originally Posted by: mkraska Go to Quoted Post
I would probably use significant figures mode as default


Me as well, that's the only thing I understand.
There was upon a time 0 was defined e-12.
As it looks, some brilliants IEEE decided 0 can be anything.
Whatever: it takes only 15 significant figures input

Maths Accuracy.sm (6kb) downloaded 30 time(s).
Offline csb531  
#6 Posted : 19 January 2018 13:37:07(UTC)
csb531


Rank: Member

Groups: Registered
Joined: 10/10/2012(UTC)
Posts: 24
Netherlands

Hello Andrey,

Great idea!
I would also use significant figures mode as default.

The decimal places menu is for me too the most logical place to put the option.

Thanks again for all your work you put in Smath!
Offline Jean Giraud  
#7 Posted : 19 January 2018 17:40:05(UTC)
Jean Giraud


Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 04/07/2015(UTC)
Posts: 3,956
Canada

Was thanked: 707 time(s) in 553 post(s)
Originally Posted by: Andrey Ivashov Go to Quoted Post
I'm about to introduce Significant figures mode for numeric results.


Like Mathcad: double click on the result for a drop down menu.
By same token: round off to 0 result like 1.23456e-16
... the col operator <,> would be great too
The Floor/Ceil are so gorgeous 6179 !
Martin 'LinSolve' in the f(x) menu too,

Thanks in advance ... Jean
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.